Навчайтесь малювати маркерами і чорнилами як професіонал

22.06.2018

Що вам необхідно знати перед малюванням маркерами і чорнилами

Креслення з маркерами пропонує практично миттєві маркери, які досить прості у використанні, потребують невеликого часу приготування та швидко висихають. Оскільки матеріал маркування є рідким, гладкі мітки відрізняються від тих, що зроблені сухими маркерними засобами.

Малювання з маркерами запропонує вам низку блискучих кольорів, які, безперечно, чудово підійдуть для вашої творчості. Вони ідеально підходять для створення вільних ліній, каліграфічних малюнків та точних технічних ілюстрацій.

Один із недоліків їх використання полягає в тому, що даним маркером нелегко виправляти помилки. Для успішної роботи вам потрібно трохи впевненості та досвіду малювання.

Множество разных типов маркеров имеют разные названия, такие как художественные маркеры, маркерные ручки, ручки для художников, кисти и маркеры. Художественные ручки и маркеры имеют всевозможную палитру, какую вы только можете себе представить, и с целью экономии денег, их можно купить в наборах. Они различаются по размеру и форме наконечника и далее выделяются их красителем, который может быть красителем, чернилами или краской, а также спиртом, водой или растворителем. 

Різні типи маркерів

Коли ви вчитеся малювати за допомогою маркерів, важливо враховувати різноманітність маркерів. Нижче наведено три основні види маркерів: на основі спирту, на водній основі та на основі розчинників. Знання різних якостей кожного допоможе вам вибрати, які маркери найкраще підходять для вас під час малювання.

Маркери на основі спирту

Ці маркери называють перманентні маркери, вони швидко висихають та водонепроникні. Вони не пахнуть так сильно, як маркери на основі розчинників, але вони все одно можуть спричинити подразнення очей або дихальних шляхів. Переконайтеся, що робочий простір добре вентилюється. Оскільки маркери на спиртовій основі швидко висихають, папір, на якому ви працюєте, не залишається вологим і менш схильний до розриву при його фарбуванні. 

Маркери на водній основі

Акварельні маркери не мають запаха і безпечні у використанні, маркери на водній основі є найкращим вибором для дітей.

Звичайно, і дорослі також можуть їх добре використовувати.

Деякі мають пензлики з піни або щільного волокна. Інші мають долотоподібну форму або мають наконечники для нейлонового пензля, які розподіляють колір.

Маркери окрасу на водній основі непрозорі, зазвичай швидко висихають та водонепроникні при сушінні. 

Більшість ручок та маркерів для пензлів засновані на воді та мають гнучкі наконечники з нейлону або піни, схожі на традиційні щітки. Вони роблять мітки схожими на маленькі круглі щетинні щітки.

Багато маркерів пензля мають подвійну форму, з тонкою точкою на одному кінці і ширшим кінчиком на іншому. Пензлики і маркери часто використовують кисле чорнило, яке ідеально підходить для каліграфічної роботи, художніх журналів і книжкових мистецтв.

Маркери на основі розчинника

Цей тип маркера створює блискучий колір і є водонепроникним та довговічним.

Розчинниками в маркерах можуть бути ксилол, метилізобутилкетон або бутилацетат. Всі вони можуть викликати запаморочення, головний біль і нудоту. Маркери з цими розчинниками слід використовувати лише у студіях із відмінною вентиляцією. Маркери на основі розчинників не підходять для дітей.

Багато маркерів забарвлюються на основі розчинників і непрозорі. Ви можете використовувати маркери на пористих та непористих поверхнях. Вони зазвичай є водонепроникними, але не обов'язково сталими.

Маркери найбільш корисні для ремісничих чи декоративних проектів та вивісок. Струсіть їх, щоб змішати фарбу всередині і переконайтеся, що ваш робочий простір має належну вентиляцію. Цей тип маркера, який поставляється в багатьох кольорах, включаючи металік, можна змішувати з турпеноїдом або іншими розчинниками.

Використання Dip Pens 

Задовго до того, як маркери потрапили до полиць магазинів, художники малювали ручкою та чорнилом. З давніх часів ручки були зроблені з очерету або пір'я. Найпростішим є японська ручна бамбукова ручка, яка має свій вал у формі наконечника, який можна занурити в горщик із чорнилом.

Трохи більш вишуканий варіант - це ручка із металевим наконечником, що замінюється, тримається в простій дерев'яній або пластиковій ручці. Кільцеві наконечники є загострені металеві наконечники, які є дещо гнучкими, тому отримані лінії товщі або тонші в залежності від тиску руки.

Подібні пір'я також доступні в ручках, які тримають резервуар чорнила всередині ручки, як авторучка, усуваючи необхідність занурювати перо в горщик з чорнилом. Резервуар може бути одноразовим або багаторазовим картриджем.

Механічні ручки мають металевий, голчастий наконечник замість наконечника та створюють керовану лінію із заданою шириною від 0,13 до 1,4 міліметра. Механічні ручки можуть використовуватися для точної чорнової та технічної роботи або ескізів, хоча постійна ширина може стати монотонною.

Чорне індійське чорнило - це чорнило на основі пігменту, яке є постійним, світлонепроникним і водонепроникним. Кольорове чорнило є акриловим або шеллакським і може бути розбавлене водою. Деякі кольорові чорнила не світяться і не повинні піддаватися впливу прямих сонячних променів протягом тривалого часу.

3 звичайних способа покращити ваші малюнки 

Тепер, коли ми розглянули основи, ось три прості поради для малювання маркерами та чорнилом.

Лінія і розтушовка: спочатку зробіть малюнок лінії в ручці або чорнилі. Коли він висохне, додайте легкі розтушовки з маркерами, аквареллю або пензлем та чорнилом. Якщо початковий малюнок зроблений у водорозчинних чорнилах, розтушовка пом'якшить чорнильні лінії, створюючи цікаве поєднання лінії та тону.

Нашаровування: маркери чудово підходять для змішування та утворення шарів кольору. Почніть із найсвітліших кольорів, створюючи багаті шари кольору та текстури.

Комбінуючи носії: Маркери з акварельним пензликом можна змішувати та освітлювати пензлем, зануреним у воду, або його можна використовувати у поєднанні з традиційним акварельним методом.

Спробуйте перенести зображення

Інший поширений спосіб малювання – використовувати безбарвні блендери на основі розчинників для перенесення зображень з лазерним друком на папір. Запустіть ширококутний безбарвний блендер над областю зображення, яке потрібно перенести.

Переверніть папір на поверхню, який потрібно відзначити, і запустіть блендер над областю зображення на звороті.

Надруковане зображення, на яке ви можете додати колір, відображатиметься у зворотному напрямку на поверхні.

При використанні правильних матеріалів, методів та інформації ви знаходитесь на правильному шляху до професійного малювання з маркерами та чорнилом. Обов'язково ділитесь своїми улюбленими матеріалами, порадами та методами у коментарях. Щасливого малювання, художники!

Часті питання для малювання маркерами і чорнилами

Якщо ви новачок в малюванні або новачок в малюванні з маркерами і чорнилом, то ось вам відповіді на найчастіші запитання.

Чи є художні маркери постійними та світлими?

Художні маркери були спочатку розроблені для проектних та ілюстраційних робіт, які мали зберегти свій колір досить довго, щоб художник міг зробити презентацію чи відтворити роботу для друку. Барвники не були світлонепроникними і поступово зникали, деякі відносно швидко, коли вони зазнавали впливу світла.

Сьогодні маркери стали стійкішими, але це залежить від виробника. Перевірте літературу продукту, щоб дізнатися, наскільки стійким є маркер. І щоб забезпечити довговічність вашого мистецтва, зробіть знімок своєї роботи, як тільки вона буде завершена.

В даний час немає жодних стандартів для тестування для матеріалів (ASTM) або стандартів перевірки на стійкість маркерів. Якщо маркер описується як "стійкий", це означає, що ви не можете вимити мітки, а не те, що мітка ніколи не зникне.

Які поверхні вважаються гарними для роботи з маркерами?

Образотворче мистецтво, дошка для бристоля та дошка для ілюстрації – все це гарні поверхні для роботи з маркерами. Гладка поверхня із холодним пресуванням. 

Бристольська дошка важча, ніж папір для малювання, але легша, ніж дошка для ілюстрації. Вона поставляється у двох варіантах: пластина (гаряче пресування), гладка та тверда; і веллум (холодний віджимання), який м'якший і має більше зубів. Дошка ілюстрацій має лише одну робочу поверхню, яка постачається з гарячим чи холодним натисканням.

Є лише кілька виробників, які виготовляють спеціальний папір для маркерів. Цей папір має герметичність та зберігає справжні кольори маркерів. Ось деякі приклади: Canson Pro-Layout та Bienfang 360.

Чи можете ви працювати з декількома марками маркерів одночасно? 

Найкраще дотримуватись однієї марки в одному творі. Кожна маркерна лінія має унікальну хімічну формулу, тому змішування брендів може призвести до незадовільних результатів.

Чи дійсно Індійські чорнила з Індії? 

Туші Індії вперше використовувалися в Азії протягом 4 століття. і був зроблений із сажі та спаленої кістки. Пізніше колоністи представили його до Європи. Сьогодні зазвичай використовують шелак.

 

Повернення до переліку


Бренди

0-9 А-я A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y