Як обрати акварельний папір

22.06.2018

Ви коли-небудь заходили в художній магазин і почувалися спустошеним через величезний вибір паперу з заплутаними назвами, а потім, збентежившись, просто виходили ?! 

Ви такі не одні! 

Вибір правильного акварельного паперу не повинен бути занадто складним, як це зазвичай намагаються представити нам виробники. 

Як і у багатьох випадках в житті, ви отримуєте те, за що платите.

Чим дорожчий папір, тим краще, і якщо ви завжди вибираєте найдешевший варіант, тому що ви не вважаєте, що ваші картини «заслуговують» на кращий папір, ви робитимете своє мистецтво поганим і боротиметеся вже в битві, що програли.

Паперові волокна дешевші, коли ви додаєте до нього воду, коли ви намагаєтеся стерти його та розірвати на шматочки у критичний момент! Інвестуйте в кращий папір і, можливо, тоді ви зможете додати кілька фунтів до вашої продажної ціни!

З акриловою фарбою легко малювати помиляючись, але акварель дуже невблаганна. Ваш папір може врятувати вас.

Існує 3 способи виробництва акварельного паперу та 3 різних текстури.

Зроблено вручну – ці папери виготовлені з текстильних волокон, таких як бавовна, льон та пенька, а поверхня зазвичай має желатин. Це радість для роботи, тому що він міцний, не буде пряжкою та має чудову нерегулярну текстуру. Зазвичай 100% бавовна, льон або суміш волокон - звідси і термін «100% бавовняний папір». Це може бути дорогим варіантом, але варте того, щоб зробити його особливим. Якість, властивості та ціни на ці папери залежать від того, де вони були зроблені, тому рекомендується провести деякі експерименти.

Папір формований - вони часто виготовляються із суміші паперових волокон та/або бавовни, а не зі 100% бавовни. Волокна формуються в аркуші на машинах з циліндричною формою, що надає паперу одноріднішу структуру, ніж папір ручної роботи. Тим не менш, при використанні він набагато більше нагадує папір ручної роботи, ніж при погляді на нього з боку. Він міцний та стабільний, не деформується, якщо намокне.

Машинний папір – це більш розумно оцінений і досить звичайний папір, у його виготовленні використовують більше целюлозних волокон і менше бавовни. Іноді використовується деревна маса, яка є дешевшою сировиною, але в даному випадку папір менш міцний. Крім того, завдяки вмісту кислотного лігніну в целюлозі дерева, він може з часом жовтіти.

Про Тип: Кращі деревостружкові папери відомі як папір без деревної маси, виготовлений з хімічної целюлози. Вміст кислотного лігніну в папері було вивішено, що призвело до пожовтіння волокон із меншою ймовірністю з часом.

Як виготовляється акварельний папір ручної роботи?

Вибір целюлозних волокон (зазвичай бавовни, льону, пеньки) подрібнюється у воді до целюлози і може бути доданий лужний буфер, щоб надати паперу нейтральне значення рН (коричневий та газетний папір містять кислотні елементи).

Целюлоза переноситься до чану, і листи виробляються один раз кваліфікованим майстром, використовуючи плоску паперову форму.

Целюлоза не може зісковзнути з боків форми за допомогою вузької знімної рами, званої колодою.

Тим не менш, при використанні ящик стає вільним, і під нього потрапляє тонкий шар пульпи. Це призводить до того, що лист має характерний край, що називається «край ящика».

Після формування кожен лист укладається на повсть, і процес формування листа повторюється до тих пір, поки не утворюється купа волокон, що чергуються шарами. Ця купа продавлюється для видалення зайвої рідини.

Відбиток повсті надає паперу вихідну текстуру.

Аркуші видаляють з пресу, відокремлюють від повсті і сушать. Після перевірки наявність дефектів їм дають шар желатину і знову сушать.

Перед відправкою їм може бути дана остаточна перевірка та прес.

Деякі папери жорсткіші за інші, і це пояснюється невеликими варіаціями в тому, як вони зроблені. Наприклад, вибір волокна, тиск, що використовується для ущільнення аркуша, а також концентрація і спосіб, що використовуються для зміцнення розміру желатину, будуть впливати на реакцію паперу.

Найкращий акварельний папір ручної роботи буде радістю для роботи і дасть новачкам міцну поверхню.

 3 поверхні акварельного паперу

Існує 3 поверхні акварельного паперу: Грубий, гарячий пресований (HP) та холодно-пресований (НР).

Груба – виражена, різноманітна текстура, чудова для текстурованого відчуття.

Гаряче пресування (HP) - Акварельний папір з дуже гладкою поверхнеюю і майже без "зуба".

Добре підходить для малювання детальних картин та створення дуже гладких змивок.

Холодне пресування (СР). Це текстура паперу між грубим і гарячепресованим папером, що має трохи текстуровану поверхню, яку цей папір іноді називається СР. "СР" означає "Не гарячий".

Також є різна вага акварельного паперу.

Найбільш пристойний акварельний папір доступний у різних вагах, але найчастіше використовуються:

•  300 г / м2

•  640 г / м2

 

Повернення до переліку


Бренди

0-9 А-я A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y