Як обрати пензлик і як використовувати

28.06.2018

Вибір кращих олівців або пензлів для проекту - не завжди легкий процес. Врешті-решт, різні ефекти вимагають різних інструментів, тому може бути важко зрозуміти, що використовувати. Щоб спростити процес вибору моїх пензлів, я роблю дві основні відмінності: тип волосся, з якого зроблено пензлик, та форма.

Якщо ви вагаєтесь з вибором, який пензель використовувати, то найкраще спробувати різні форми. Наприклад, ви можете почати лише з раундів щетини.

Пам'ятайте, що потрібний час, щоб ознайомитися з різними формами. Практика призводить до досконалості. Отже, як ви вибираєте ідеальний інструмент? Ось 20 порад, які допоможуть вам вирішити, який пензель використати для будь-якої картини.

Два типа ворсу

Перший спосіб класифікувати пензлі - це тип ворсу, яке в ньому використане. Двома основними типами волосся є щетина та соболь. Обидва мають різні форми та розміри і можуть бути виготовлені або з натурального волосся тварин або з синтетичного волокна. Я зазвичай використовую щетинки для грубіших міток і соболів для гладких штрихів.

Пензлі щетина

Пензлі щетина зроблені з товстішого, сильнішого і іноді грубішого волосся. Спочатку вони походили від тварин, таких як дикі свині, але зараз дуже популярні синтетичні щетинні пензлики. Щетинки чудові, тому що вони можуть стримувати багато фарб. Я використовую щетину, щоб зробити основну частину мого живопису, особливо при покритті великих площ.

Маркування щетини

Щоб допомогти вам вибрати, який пензель використовувати, ось приклад деяких позначок, зроблених за допомогою щетинками куїсті. Маркування щетини, як правило, грубіше, і штрихи фарби можна легко побачити. Їх часто називають «мальовничими» штрихами. Мені подобається грубий погляд, він додає трохи текстури та різноманітності в картини. Мені також подобаються щетинки для виготовлення міток креслярського типу через їхню жорсткість і довговічність.

Пензлики соболь

Пензлики соболь, як правило, зроблені з більш тонкого та м'якого волосся. Соболь може бути виготовлений з м'якого тваринного волосся, таких як мангуста або норка, або з м'яких синтетичних волокон. Мені подобаються соболя в основному для змішування країв та створення більш м'яких та тонших міток. Також мені подобається використовувати трохи соболя для додавання дрібних деталей та штрихів.

Знаки соболя

Соболя роблять дуже чисті сліди, і штрихи фарби, як правило, приховані. Через це соболя відмінно підходять для досягнення більш «реалістичного» погляду на живопис. Мені подобається використовувати соболя для виготовлення м'яких, аерографних міток та для змішування.

Три форми пензля

Наступний спосіб класифікувати пензлі формою. Три найбільш поширені форми: плоскі, фільберт (овальні) та круглі. Всі три форми можуть з'являтися як у щетинках, так і в соболиному волоссі. Вони також бувають різних розмірів. Мені знадобилися роки практики та досвіду, щоб вирішити, яка форма найкраще підходить для мене.

Круглі пензлики

Перша загальна форма пензля є круглою. Круглі щітки мають форму гострих слізних крапель або великих голок. Мені подобається використовувати раунди для малювання та малювання як мітки. Я часто починаю свої картини з маленького круглого пензля, щоб малювати, а потім використовувати великі раунди, щоб заповнити великі площі.

Плоскі пензлики

Наступна загальна форма пензля плоска. Плоскі щітки мають прямокутну форму. Плоскі щітки утворюють квадратну форму. Пензлі квадратної форми відмінно підходять для визначення площин і форм, добре для портретного живопису.

Пензлики фільберт

Кінцевою найпоширенішою формою пензля є фільберт. Філберти поєднують і круглі, і плоскі. Вони мають прямокутну форму плоскої щітки, але й досягають точки, як круглий пензлик. Це унікальна форма, що виконує багато завдань малювання.

Круглі щетинні пензлики

Ось кілька прикладів слідів, зроблених круглим щетинним пензлем. Така форма залишає слід як олівець або маркер, він може бути від товстих до тонких. Оскільки форма нагадує олівець, мені подобається робити малюнки та штрихування з круглими щетинками. Я майже завжди починаю кожен розпис круглою щетиною.

Круглі пензлі соболя

Ось кілька прикладів відміток, зроблених круглою щіткою соболиною. Соболя мають більш тонке і м'яке волосся, і воно також добре зберігає свою форму. Я використовую круглі соболі для безлічі завдань, включаючи дрібні деталі. Маленькі соболині щетинки - мої улюблені пензлі для додавання дрібних деталей.

Плоскі щетинні пензлики 

Мені подобається квадратні пензлі для малювання літаків. Коли я малюю портрети, я роблю більшу частину роботи з плоскою щетиною. Мені також подобається, як штрихи фарби дуже помітні із щетинками пензля.

Плоскі пензлики соболя 

Соболь може мати квадратну форму, але з більш чистим краєм. Грубий, мальовничий мазок натомість стає гладким і полірованим.

Пензлі фільберт щетина

Фільберти можуть створювати найрізноманітніші марки, від товстих до тонких та назад. Завдяки своїй універсальності вони відмінно підходять для малювання голови чи фігури. Я використовую щетину для малювання ящірки, щоб додати різноманітність та текстуру до моїх картин.

Великі пензлики 

Великі щітки майже завжди плоскі та зроблені із щетини, оскільки щетина тримає більше фарби. Великі пензлі мають розмір від 1/2 дюйма до 1 дюйма, велику довга ручку і розмір 12. Я використовую великі щітки для фарбування великих площ, але також для нанесення гессо та лаку.

Маленькі детальні пензлики

Маленькі щітки для дрібних деталей майже завжди зроблені з соболиного волосся, тому що вони зберігають свою жорсткість і форму. Я використовую маленькі соболині пензлі.

Створіть набір пензликів.

Як тільки ви дізнаєтеся, який пензель використовувати та коли, почніть створювати свою колекцію. У мене є мій особистий набір пензлів для малювання предметів інтер'єру, таких як фігури та портрети. Для пензлів, які виконують більшу частину роботи, у мене є два розміри. Я також працюю в основному з щетиною, використовуючи маленькі соболя для деталей та змішування.

Трійка кращих варіантов пензлів

Досі думаєте щодо вибору пензля? Якби я був обмеженим бюджетом і міг використовувати тільки два або три пензлі, ось це ті пензлі, які я використав би. Круглий пензлик розміру 4-6 (виконає безліч завдань із забарвлення), розмір 2-3 доповнюватиме плоский ряд. Я також додав би трохи більший, 8-10 розмір плоску, для швидкого покриття великих площ.

Повернення до переліку


Бренди

0-9 А-я A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y